Helikopter crasht op vliegveld bij Hilversum

Hilversum – Bij een ongeval met een helikopter op vliegveld Hilversum op donderdagmiddag 13 maart zijn drie gewonden gevallen. Het gaat om drie mannen waarvan de leeftijd en woonplaats nog niet bekend is. Het drietal, waarvan er één ernstig gewond raakte, is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond 13.20 uur kreeg de politie een melding dat een helikopter was neergestort bij het opstijgen. Op geringe hoogte kantelde het toestel en raakten de rotorbladen de grond. De drie mannen konden, voordat brand uitbrak, zelf het toestel tijdig uitklimmen.

Een mobiel medisch team uit de ter plaatse gekomen traumaheli verleende assistentie. Het luchtruim boven het vliegveld werd tijdelijk gesloten voor het luchtverkeer, maar is inmiddels weer vrijgegeven. De luchtvaartpolitie verricht onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Luchtvaartpolitie onderzoekt helikopterongeval
De luchtvaartpolitie onderzoekt samen met de Onderzoeksraad voor Veiligheid het ongeval met de helikopter op het vliegveld van Hilversum vanmiddag. Hierbij vielen drie gewonden.

Het toestel, een Hughes 300, is voor het onderzoek in beslag genomen en wordt afgevoerd. De piloot had een brevet. Het toestel, een driezitter, is eigendom van het bedrijf op het vliegveld dat onder meer rondvluchten verzorgd. Er zijn diverse mensen die aanwezig waren op het vliegveld door de politie als getuige gehoord. Het onderzoek wordt voortgezet.